Intézményünk elhatározta, hogy az egészséges életmódra nevelés jegyében, - a szűrt ivóvíz bevezetése után-, megreformáljuk a gyerekek étrendjét. Miután a tízórait és az uzsonnát helyben készítjük, lehetőségünk nyílik saját étrend összeállítására.

 A 2013-as évtől tehát házi tejet isznak a gyerekek, és teljeskiőrlésű, sokmagvas,rozsos, illetve tönkölyös pékáruból készítjük el az ételeinket. A Romhányi Pékség nevében Freistág Csaba vállalta, hogy egy nyíltnap keretén belül,- amelyen gyerekek és szülők egyaránt részt vettek-, termék-bemutatót tart számunkra. Ennek a rendezvénynek, szép új bölcsődénk adott otthont.

Ennek folyamán megismerkedtünk a termékek egészségre pozitív hatásaival, ízével, formájával. Minden gyerek megkóstolhatta ezeket a finomságokat, és ők szavazták meg azt is, miket válasszunk be ezután az étrendünkbe.

 

 

Köszönjük a lehtőséget a Romhányi Pékségnek, és a Fenntartónak a termék-váltás anyagi vonzatának fininszírozását.

A termék-bemutató után a Fáradt Vándor Étterem és Panzió is bekapcsolódott kezdeményezésünkbe és valóban nagyon finom, és egészséges ebéddel látta vendégül a megjelenteket.


A LUDAS MATYI előadása a Bóbita Bölcsődében

 

                            A Léghajó Színház ellátogatott intézményünkbe. Színházi előadásukban a Ludas Matyi című műsort nézhettük meg. Az bölcsődések és az óvodások közös programja volt ez, ami a Bölcsődében valósult meg.

 

PALINTA TÁRSULAT

 

Farsang közeledtével teremtettük meg a lehetőségét annak, hogy a legkisebbek ismét művészeti élményben részesüljenek. A Bóbita Óvodába érkező Palinta Társulat előadásán a bölcsisek is aktívan részt vettek. A Palinta Társulat járt már nálunk, így közvetlenebb volt a hangulat. A gyerekek hangszereket próbálhattak ki, bábozhattak, közösen énekeltünk, táncoltunk.